Sunday, November 03, 2013

TAG: Co mám v mobilu?


Dneska si dáme oddechovku v podobě TAGu aneb Co můžete najít v mém telefonu? Docela mě štve, že se všude dočtete o tom, co má kdo v iPhonu nebo v Androidu, ale co my, kteří vlastníme mobil s operačním systémem Windows Phone?


Už to bude rok, co vlastním chytrý mobil Nokia LUMIA 800 Black. Momentálně mám operační systém WP 7.8, což odpovídá dnešnímu WP 8. Zprvu jsem nebyla moc nakloněná myšlence o pořízení windowsovského telefonu. Po tom, co jsem měla Android, se mi totiž nelíbil ten strohý design. Teď jej naopak oceňuji. Líbí se mi kostičky, které si můžete upravit velikostně a můžete si je uspořádat, jak jen budete chtít  stále to vypadá dobře.

Když bych měla porovnat Android s WP, tak sice nemáme tolika aplikací, ale zase se nám telefon tak často neseká a nedělá neplechy. Navíc mám nespornou výhodu v tom, že mám mobil naprosto synchronizovaný se svým PC. Navíc dostanete i prostor na SkyDrive, tzv. cloud, o velikosti 7.5GB, kam si můžete ukládat fotky, soubory nebo zálohovat telefon. Máte tak z jakéhokoli místa, kde je internetové připojení, přístup do vašeho mobilu aniž byste ho měly fyzicky u sebe.

A teď ke slibovaným aplikacím. Ty můžete stahovat placené i neplacené na Marketu. Já osobně moc aplikací nemám. Telefon je pro mě hlavně funkční záležitost, která mi slouží především pro telefonování, smskování, diářování a internetování. Hry u mě opravdu nehledejte. A cože to tam mám?

Bankomaty GE Money - tahle aplikace se  hodí, když potřebujete narychlo vybrat a nevíte zrovna, kde se bankomat GE nachází. Já jí využívám hojně na cestách. Už mi kolikrát zachránil 40Kč za výběr z jiného bankomatu.


Chronos Calendar - placená aplikace (cca 65Kč), která je ale neocenitelná. Už jsem opustila od kupování si tištěných diářů. Líbí se mi, ale nedokážu se donutit se do něj něco zapisovat. Tak jsem to vyřešila elektronickým diářem. Oproti původnímu diáři, který je v mobilu, se liší hlavně tím, že zobrazuje více naž 2 nadcházející události, ukazuje čísla týdnů a svátky. Plně podporuje češtinu (i více jazyků) a hlavně je synchronizovaný s Google účtem, Windows účtem i Facebookem, takže vám nic neuteče :)


Fat You! - tohle je sranda, kterou se vyfotíte a program vám přidá 20kg, takže vidíte, jak byste vypadaly obrovsky tlusté. Nevěřily byste, jaké to má motivační účinky. Občas :)



Fhotoroom - nejlepší aplikace na úpravu fotografií. Nabízí hodně stylů, rámečků a jiných nástrojů na úpravu fotek. Výhodou je, že fotky můžete uložit jak do mobilu, tak na SkyDrive.



Happy Period Lite - výborná aplikace na správu ženských dní. Já totiž nemám ráda ty tištěné kalendáře a víc mi vyhovuje tahle mobilní aplikace. Kartičku jsem vždycky zapomínala, nepsala si do ní a pak si připadala u doktora jako trouba, že nic nevím. Teď už se mi to nestane. Navíc vám to počítá dny do dalších vašich dní,ovulaci a další věci.


Hrady a Zámky ČR - tahle aplikace se hodí hlavně na cestách. Ukazuje hrady a zámky v okolí místa, kde se nacházíte. Je nutné mít však internetové připojení, protože  se jedná o onlinovou aplikaci.



Instagram (#2InstaWithMassiveLove) - WP nepodporuje aplikaci Instagram, ale máme jiné různé aplikace, které plnohodnotně nahrazují právě tuto aplikaci. Já jsem jich vyzkoušela už hodně a až tahle mi dovolila založit si účet a publikovat své fotografie. Můžete se podívat TADY. Ještě se tak trochu zabydluju a rozkoukávám, protože jsem si účet založila teprve včera, takže tam zatím moc fotek nenajdete. Doufám však, že časem budou přibývat :)


Lomogram - další aplikace, která slouží na úpravu fotek. Tohle byla moje první aplikace tohoto druhu a zpočátku mi vyhovovala. Později jsem si však nainstalovala Fhotoroom a s touhle aplikací se to nedá srovnávat. Lomogram mu nesahá ani po kotníky.


SMS jízdenka - hodně užitečná aplikace, která se hodí hlavně, když si nestíháte koupit papírovou jízdenku a nebo si nepamatujete kódy jízdenek a čísla, na které je posílat. Obsahuje sms jízdenky několika velkých měst ČR jako Praha, Brno, Ostrava, Hradec Králové, apod. Potom, co si vyberete jizdenku přehodí vás to do zpráv a automaticky vyplní kód a číslo příjemce. Takže na vás je jen zprávu odeslat. Do několika minut dostanete sms zpět a můžete cestovat až do halejuja.


SoundHound - nevíte, co hrají zrovna někde za písničku? Zapněte si tuhle aplikaci a ona vám to zjistí. Nepřipravíte se tak o hudbu, která se vám líbí.  Stačí přiložit mikrofon k hudbě a do půl minuty zjistíte název a autora písničky. Pozor si musíte dát na ruch okolí, což občas dokáže aplikaci zamotat "rozum".


WhatsApp - další aplikace na zprávy zdarma. Stáhnete, nainstalujete a necháte si ověřit své tel. číslo. Můžete potom posílat smsky a mmsky zdarma všem svým kamarádům, kteří tuto aplikaci také mají. A jako že jí mají už skoro všichni.


A copak máte za telefon vy? Máte nějaké aplikace, které byste mi mohly doporučit? Samozřejmě pro WP7.8 :)

10 comments

  1. Pche, co WP, ale co my, kteří nemáme chytrý telefon? :D
    Užitečné věci, až mi doslouží můj momentální milovaný telefonek (jsme spolu už tři roky!), tak se asi něčemu chytřejšímu už taky nevyhnu.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jako někdy si říkám, co bych dala za to, aby se čas vrátil zpátky a mně stačil starý Alcatel :D Ale pak si uvědomím, že bych věčně jezdila načerno, nevěděla, kdy jsem měla své dny, musela nosit těžký diář, kam bych si stejně nic nepsala a zapomínala tak na všechno, tak jsem ráda, že ten svůj mobil mám a bez něj ani ránu :)
      Tak doufám, že vám vztah vydrží co nejdéle. Gratuluju, že se ti ještě nespustilo kurvítko :D

      Delete
  2. Máš moc hezkou tapetu/spořič..nevíš náhodou, odkud by se dala stáhnout? Děkuji :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Díky :) Stahovala jsem přes aplikaci Wallpaper HD a nevím, kde jinde jí sehnat :-(

      Delete
  3. Vidím, že máme v mobile podobné aplikácie :)
    L a - S i s s i

    ReplyDelete
  4. Co mám stejné je akorát instagram, těmi programy na úpravu fotografií jsi mě inspirovala, pořád dumám, kde ty fotky sakra upravit! Jinak si určitě stáhnu ten program Fat YOU! Alespoň se pobavím a moc mě to zajímá, jaký buřtík bych byla.

    Blog ϐook of ϐeauty

    ReplyDelete
  5. Tak já říkám na rovinku, že Windows Mobile mi není sympatický (ale jen od pohledu, praktickou zkušenost nemám) a Nokii jsem měla dlouhé roky ráda a pak se u mě během pár měsíců úplně zdegradovala - přišlo mi, že kdesi zamrzli a vůbec nereagovali na poptávku na trhu (a nejspíš to nebyl jen můj názor, protože nokií jsem najednou ve svém okolí potkávala minimum ač do té doby ostatní značky válcovala), takže od té doby jedu v Samsungu. Ten můj je sice z těch chytrých, ale před nějakým časem si postavil hlavu a od té doby jsou pro mě veškeré aplikace v mobilu tabu :D Ke všemu dělá i jiné blbosti a nedávno se mi podařilo nakřupnout displej, tak myslím, že už moc dlouhého trvání mít nebude (ale ještě by chvilku vydržet mohl, páč momentálně nejsou penízky na nový :D ).
    Každopádně takovéhle články čítám ráda, dělám si z nich poznámky a až na ten nový foun dojde, budu vědět, co si do něj stáhnout ;) Třeba ten WhatsApp a SoundHound bych využívala asi denně, stejně jako bych byla pasivní uživatel instagramu ;) Takže dík, ukládám do záložek!
    Verunka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jj, mám stejný názor. Nokia prostě zamrzla, ale poslední dobou jde kupředu, i když tomu moc lidí nevěří. Mně se taky ze začátku moc nelíbila, ale pak jsem jí přišla nachuť a nemohu si jí vynachválit. Whatsapp je opravdu skvělá aplikace. Můžeš díky ní posílat i mmsky, takže fakt ušetříš :) A SoundHound, to je kapitola sama o sobě :) Fakt se hodí :)

      Delete

Latest Instagrams

© simplelifeblog.cz. Design by FCD.