Tuesday, January 07, 2014

LA ROCHE-POSAY Serozinc


Dneska jsem chtěla psát o svých oblíbencích za rok 2013, ale tak nějak jsem si uvědomila, že jsem na plno z nich ještě ani nenapsala recenze. To však hodlám v lednu napravit a na konci měsíce, pokud bude čas mezi učením, udělám oblíbence. Tak snad vám to nebude tolik vadit a budete se na ně těšit :) Proto dneska doženu první rest a tím je recenze na Serozinc od La Roche-Posay.

S informacemi o spreji se roztrhl pytel potom, co ho začala vychvalovat slavná CH. Sprej je u nás až skoro nadlidský výkon sehnat. Vlastně skoro všude po Evropě. Vím, že jsem ho jednou zahlédla i na e-bay, ale vyšel tam celkem draho. Pak se však objevil v jedné internetové parfumerii a ztrhla se doslova lavina. Já sama jsem ukořistila 2 kusy, ale vím, že na hodně lidí se vůbec nedostalo, protože byl během 2-3 dnů zcela vyprodaný. Dokonce jsem ho ulovila i za levnější cenu, protože si prodejci asi všimli zájmu o něj a proto ho ještě na poslední den zdražili o 20 Kč :)

A co že to je tenhle zázrak, kvůli kterému se lidi i "perou", vlastně zač? Jedná se o roztok síranu zinečnatého, který pomáhá uklidňovat a urychluje hojení poranění. Je vhodný i pro citlivou a podrážděnou pokožku. Pomáhá od pocitu pálení a pnutí, pokožka je dlouhodobě hydratovaná a zůstává jemná.

Balení je praktické, ale na cestování docela nepohodlné. Docela bych uvítala i menší verzi. Rozprašovátko dělá parádní mlhu, která je doslova životabudič. Po ránu vás hezky probere a večer pleť připraví do postýlky. Já ho používám hned po posledním dočištění pleti a před aplikací oleje, fluidu nebo krému. Když používám olejíček, tak Serozinc nenechám úplně zaschnout a ještě do vlhké pleti vetřu olejíček. On se potom parádně do pleti nacucne a neudělá vám z ní mastný papír od salámu. To samé dělám s fluidem a nakonec dám vždycky krémík :)

Má hodně slanou příchuť. Takže pokud si olíznete rty po aplikaci, připravte se na slanou pachuť v ústech. Účinky jsou znatelné. Meduňka mi jednou psala do komentáře, že jí přijde, že nefunguje. Jenže on je primárně určený pro okamžitou hydrataci a zklidnění pleti než na problematickou pleť. Je poznat, že má pleť už nemá tolik nedokonalostí, ale pořád tam nějaké jsou. Hydratace se mu upřít nedá. To zvládá na jedničku. Vždycky, když mám pocit pnutí nebo dehydratace, stačí jeden postřik a pocity jsou tatam. Dá se používat i přes make-up. 

Kupovala jsem ho někdy koncem listopadu a ještě nejsem ani na konci prvního balení a to ho používám každý den 2x, možná i víckrát. Za mě mohu rozhodně doporučit, pokud potřebuje dodat hydrataci nebo ozvláštnit svou pleťovou rutinu. Pokud ho ovšem seženete. Já  budu čekovat stránky a příště beru 3 kusy :)

Máte s ním zkušenosti? Byli jste mezi těmi šťastlivcemi nebo se na vás nedostalo?

25 comments

  1. Zkušenost s tím nemám, zatím jsem zaregistrovala jen to šílenství kolem. :)

    ReplyDelete
  2. Já jsem si ho koupila a taky mi úplně nevyhovuje. Tak kdyby měl o něj někdo zájem, klidně se ho zbavím. Je úplně plný. T (tereza.zavrelova@centrum.cz)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zatím mám, ale až dojde a ty ho budeš stále mít, tak písnu ;)

      Delete
  3. Dostala jsem ho na Vánoce a jsem zatím moc spokojená. Přesně jak píšeš, skvěle hydratuje a zbavuje pnutí pleti. :-)

    ReplyDelete
  4. Mám ho, ukořistila jsem ho, ale zas tak úžasný mi nepřijde.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ono asi nesedne každému. Holt jsme každý jiný :)

      Delete
  5. Plánuju vyzkoušet nějaký sprej, ale asi spíš na léto. I když moje pleť potřebuje hydrataci stále... Díky za tip :)

    Short messages by Lucy...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na léto mi přijde ideální. Ale hodí se do jakékoli roční doby ;)

      Delete
  6. Já jsem taky ulovila dva :). Souhlasím, že by mohli udělat nějaké cestovní balení, do kabelky...zatím z něj mám dobrý pocit, ale mám ho teprve krátce. Pobavil mě papír od salámu, mám nové přirovnání pro můj mastný ksicht .)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asi napíšu dopis s žádostí o menší balení :) I když by se spíš měli zaměřit na dostupnost velkého balení :D

      Delete
  7. já zkušenost nemám, ale zaznamenala jsem to "šílenství", když se objevil na parfums :D vystačím si zatím s termální vodou, kterou si dávám na odlíčený obličej. vím, že to nejde srovnávat, ale já zas tolik hydratace nepotřebuju, pnutí naštěstí neznám, takže mi to takhle stačí :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mně termální voda vysušuje a celkově spíš nic nedělá než dělá. Jelikož se snažím o vysoušení pupínků, tak se mi hydratace hodí :)

      Delete
  8. Tyjo tak k hydrataci ho nepoužívám a to ho mám už 7 měsíců a myslím, že jsem to šílenství malinko začala. Pro mě je to zázrak díky oběma složkám, které zabíjí bakterie, což je pro mě, kdo si snadno roznese pupínek a kdo si nevědomky sahá na obličej během dne nezbytnost. Vděčím mu za plet bez chybičky (když pominu pár hormonálních mršek 1x měsíčně, které díky tomu ale zase rychle mizí). Samotná voda, termální hlavně, obličej spíš dehydratuje, protože se nastříkaná za chvilku odpaří i s částí vlhka z pleti, chápu, když na Serozinc dáš Hydraluron nebo olej, jinak to ale nechápu, jak to má fungovat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ano, bakterie zabíjí. To je fakt. Ale já si nedokážu pomoct. Mě to pomáhá i při hydrataci. Ale tohle obyč voda přeci není ne? To znamená, že by neměl dehyratovat. nebo tomu nerozumím.

      Delete
  9. já nevím, asi jsem na to blbá, zřejmě jsem čekala něco víc, představovala jsem si, že když se osypu (ekzém - obvykle rudá krupička), tak že pravidelný postřik pomůže k rychlejšímu zhojení nebo alespoň odrudnutí - termální voda mi na to funguje spolehlivěji. Pnutí obvykle nezaznamenávám, tudíž změny v tomto směru nepozoruji. Kupovala jsem už v srpnu, prozkoušela jsem fakt důkladně, už ho mám vypotřebovaný a nezaznamenala jsem ani změnu po vysazení a to jsem stříkala min. 2x denně, takže jsem čekala třeba nějaké zhoršení pleti nebo něco podobného, ale nevšimla jsem si ničeho.... buď jsem extrémně slepá nebo to se mnou prostě nic nedělá

    ReplyDelete
    Replies
    1. Doufám, žej si to nebrala nějak zle. Nemělo to být zaměřené vůči tobě. Každý jsme holt jiný ;) Mně se díky němu pleť zlepšila. Delší nepoužití je celkem znát. Naskakují pupínky a bakterie se množí.

      Delete
    2. nééé, jasně, že to neberu zle :) Jen mě to sere, že to lidem funguje :D

      Delete
  10. Můžu se zeptat kdo má jako bejt ta slavná CH,jak píšeš?Už o ní dneska čtu podruhý jako o slavný CH a vůbec nevim o koho jde.Díky za odpověď.

    ReplyDelete
    Replies
    1. CH znamená Caroline Hirons. Já jsem se o ní doslechla skrze balzámy na odličování a její metodu na čištění pleti. Zkus se mrknout na netu. Sestry z Pixiwoo s ní dělaly i rozhovor ;)

      Delete
  11. Tak o tomto som este nikdy nepocula :)

    Pozyvam na Nobilis Tilia Giveaway! Tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/01/novorocna-nobilis-tilia-giveaway.html

    ReplyDelete
  12. Zkusila jsem ho, ale na mě moc neúčinkuje. Kdyby měl někdo zájem, nabízím k prodeji jeden načatý kus a jeden nový Serozinc.

    mia.violet@seznam.cz

    ReplyDelete
  13. to jsem si zase něco přečetla... teď ho musím vyzkoušet! :)

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© simplelifeblog.cz. Design by FCD.