Tuesday, September 04, 2012

Shaving

Ahoj všem,

dnes jsem tu s článkem o žiletkách na holení. V dnešní době se snad už holí každá/každý a tak bych vám ráda dala nějaký ten tip na dobré "nádobíčko" :)

Gillette jednorázová holítka

Měla jsem možnost vyzkoušet snad tunu jednorázových holítek od různých značek. Zakotvila jsem nakonec u dvoubřitých holítek značky Gillette s hydratačním páskem. Co k nim říct. Jsou naprd. Jsou sice jednorázová, ale mně vždycky všechna jednorázová holítka vydržela tak měsíc až dva. Když byla dost dobrá, vydržela i tři měsíce. Tahle holítka vydrží asi tak půl měsíc. Pak vám začne chloupky spíše vytrhávat než hpolit a je to dost bolestivé a zanechává červené pupínky, tudíž dráždí pokožku, alespoň tu mojí. Navíc začaly břity po chvilce korodovat a je jich málo. Jen 2 břity. Nevím proč, ale zůstala jsem u nich asi tak rok.


Můj verdikt: 1/5 - nikdy více, ale také jednorázově poslouží.
   
Wilkinson Sword Intuition Sensitive care

Po asi roční zkušenosti jsem se rozhodla vyměnit jednorázová holítka za holítko s výměnou hlavicí. V Rossmannu měli zrovna akci na holítko Wilkinson Sword Intuition za 149,-Kč. Líbilo se mi, že má hlavici s "pěnou" nebo "mýdlem" (doteď nevím, co tím básník chtěl říci), takže se nemuselo už nic víc na holení používat (sprchový gel nebo pěna na holení). Stačilo namočit a člověk mohl holit. Vůbec mi nevyhovovala vůně údajné pěny. Smrdělo to jako to nejlevnější mýdlo a pokožka po použití byla docela napnutá a taková divná a hlavně vysušená. Žádná hydratace a sensitivní péče, jak obal sliboval. Problém taky nastal, když začala pěna docházet. Celá hlavice se začala divně viklat. Záhy jsem přišla na to, že celá hlavice má umělohmotnou konstrukci a že ta se začíná rozpadat. Po nějakém čase mi dokonce začalo vypadávat holítko zprostředka té pěny. Navíc držák do koupelny, který jsem chtěla, byl dost pofidérní. Navíc, podle fotek je to patrné, má holítko pouze 2 břity.


Můj verdikt: 2/5 - prostě propadák, ale oholí.

Gillette Venus Embrace

Hledala jsem, hledala, až jsem našla svého favorita. Je jím překvapivě, reklamou profláklý Gillette Venus Embrace. Má skvělý držák do sprchového koutu, díky němuž můžete mít holítko stále při ruce a dokonce má takové "doky", kam si můžte dát až dvě náhradní hlavice. Toužila jsem po tomto hezkém kulatém držáku a to možná byl důvod koupit si zrovna tento Venus. Ono totiž bohatě stačí, pokud nejste magor jako já, koupit si obyčejný modrý Venus cca za 200,-Kč a pak dokupovat hlavice podle toho, jaké chcete zkusit nebo jaké máte již vyzkoušené, jelikož na všechny strojky Venus pasují všechny hlavice Venus i Mach3. Takže si klidně můžete koupit pánské náhradní hlavice ;)

Co se týče holení, tak je to jedním slovem paráda. Tuto hlavici mám již asi 3 měsíce a je stále ostrá jako, když jsem jí použila prvně! Spočítala jsem si náklady na jednorázová holítka a náklady na "provoz" tohoto strojku a myslím, že v budoucnu i ušetřím :) Jediný problém byl v tom, že hydratační pásky fungovaly asi jen týden, ale efekt se tím nezmenšil. Hlavice má 5 břitů, které jsou super ostré. Takovou ostrost u jednorázových strojků rozhodně nehledejte. Krásně klouže po pokožce a má skvěle přizpůsobivou výkyvnou hlavici.


Můj verdikt: 5/5 - nejlepší strojek na světě :)

Jaký je váš oblíbený strojek?

Petra

13 comments

  1. Mám taky Embrance a jsem s ním and míru spokojená' A jak říkáš - někdy do něj hodím novou hlavici na Mach3 od přítele :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ten můj používá Fusion, takže já se nechytám, ale prý jsou ty hlavice pro chlapy ostřejší. Nevím, co je na tom pravdy, ale ráda bych nějaké vyzkoušela :)

      Delete
  2. Taky mám moc ráda Venuse, jednorázové žiletky si kupuju od Baley a ty mi vydrží dost dlouho :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak s těmi zkušenost nemám a doufám, že mít nebudu. Snad mi nadšení z Embrace vydrží hooodně dlouho :)))

      Delete
  3. Se strojkama a holítkama pořád bojuju a hledám ten pravý. Tak že by to byl fakt Venus E.? ;-) Nalákala jsi mě.
    Vivi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Všichni na internetu si ho pochvalují a pokud by se ti nelíbil není nic jednoduššího než koupit jiné hlavice, strojek zůstává :)

      Delete
  4. Many men grow up without the education of skin care that women are taught at very young ages so they don't know where to begin. PrimitiveOutpost

    ReplyDelete
  5. So, the following shaving tips are meant to stimulate your creative thinking faculty in finding ways and means to obtain that great look you have been craving for.
    find here

    ReplyDelete
  6. Here at this site really the fastidious material collection so that everybody can enjoy a lot.
    Braun Series 7 Shaver review

    ReplyDelete
  7. Superbly written article, if only all bloggers offered the same content as you, the internet would be a far better place.. https://www.shaveandtrim.in/8-best-mens-trimmers-you-could-buy-for-below-1500-rupees-in-india/

    ReplyDelete
  8. The Phillips trimmer made by Norelco is perfect for trimming the eyebrows. You can properly shape your eyebrows to make them look fabulous. best philips trimmer under 1500

    ReplyDelete
  9. Remember, the newly exposed skin might be sensitive and tender. Boxer undergarments will not rub the skin and provide proper ventilation to lower the chances of chafing. difference between trimming and shaving

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© simplelifeblog.cz. Design by FCD.