Wednesday, October 16, 2013

NIVEA Studio péče

Zdroj
Minulý týden se u nás v Olympii (v Plzni podotýkám) konala akce, kterou pořádala Nivea k uvedení jejich nové Cellular Anti-Aging řady. V rámci propagace bylo postaveno i Studio péče, kde jste mohly konzultovat vaše problémy s pletí, vlasy nebo váhou. Na každém stanovišti byl jiný specialista, který se vám věnoval, jak dlouho bylo potřeba. Já už jsem tot Centrum péče navštívila loni a byla jsem spokojená. Měli tam přístroj InBody, který vám zjistí procenta tuků, svalů a vody v těle. Specialista vám doporučí vhodný typ stravy a pohybu, abyste buď zhubli, nebo si váhu drželi. Letos jsem tuhle srandu vynechala a radši šla konzultovat své problémy s pletí a vlasy.

Probíhalo to tak, že jsem šla k uvítacímu pultíku, kde jsem obdržela minitaštičku se vzorkem Cellural Anti-Aging krémů, který je určený především na pleť 40+. Dala jsem ho mamce na zkušenou, takže recenze nebude. Potom jsem dostala pytlíček nového šamponu a kondicionéru Diamond Volume, což je inovovaná řada vlasové péče od Nivei. Po vyslechnutí si pár řečiček jsem se dostala k vlasové poradkyni a dozvěděla jsem se pár rad a věcí ohledně vlasů. A já se teď o ně podělím. Nebudu hamoun :)

1. Foukat, foukat, foukat - paní div nezaklekla a nezačala mě na kolenou prosit. Já jsem jí ujistila, že foukám pořád a neustále, protože bych bez toho nemohla vyjít vůbec ven. Řeči typu: "Fén ničí vlasy." jsou prý bezpředmětné, protože už nežijeme v éře fénu s jedním horkým vzduchem. Vlasy by měly schnout rovnoměrně, což se při přirozeném sušení vlasů neděje. Jde o to, že na vzduchu vám nejdříve uschne horní vrstva a ta spodní tím trpí.
2. Na krepaté vlasy nepoužívat oleje - když jsme se bavily o péči a výživě, tak mi paní říkala, že na můj typ vlasů (krepaté, husté, mastící se a vlnité) jsou lepší fluidy jako Biosilk, apod. Nezatěžují tolik vlasy a jsou mnohem lepší než oleje, které vám vlasy jen zmastí (podotýkám pro typ vlasů, který mám já).
3. Používat vždy šampon a kondicionér stejné značky - stěžovala jsem si na elektrizování vlasů, kterého jsem si poslední dobou začala všímat. První otázka byla: "A máte stejnou značku?". No, nemám. Šampon mám od Garnieru a kondicioner od Toni&Guye, který dopotřebovávám. Říkala, že elektrizující vlasy jsou právě kvůli tomu. Je možno mít produkty z různých řad, ale je nutno mít stejnou značku. Různé značky mají právě různá složení, která se mohou bít a potom vzniká "elektrika" ve vlasech :)
4. Padání vlasů asi nezastavíme - vlasy se přirozeně obměňuji a hlavně před a po létě. Takže častější padání vlasů v této roční době je normální. Samozřejmě není v pořádku, když se vám dělá v hustých vlasech pleš! Neměly bychom si také česat mokré vlasy, protože pak dochází k poruše vlasové struktury a vlas se láme nebo ho můžeme i vytrhnout.
5. Roztřepené konečky nezachráníme - ač bychom chtěly. Na to žádné olejíčky ani séra nepomohou. Existuje pouze jedno řešení a to zastřižení!

Potom jsem dostala velkou kupu minilahviček a pytlíčků se šamponem Diamond Volume, plus na vyzkoušení další šampon. Po mém zděšení, že je toho nějak moc mi paní řekla, že mám dlouhé vlasy a že toho budu potřebovat hodně. A že mě viděla, že tam pracuju, tak abych si to i užila :D Po vlasové poradkyni jsem se dostala k pleťové specialistce. Nezjistila jsem jméno, ale prozradila mi, že učí sestřičky a doktorky, jak se starat o pleť miminek v porodnici. A co jsem se dozvěděla tam? Zajímalo mne jediné. Jaký mám vlastně typ pleti, abych mohla začít používat správnou péči o pleť. 

Vzala mě dozadu a otestovala mi pleť na elasticitu, hydrataci, mastnotu a celkovou kondici (rozumněj tak, že po mě rejdila různýma špachtličkama. Vypadalo to jako u zubaře). Upozornila mě však, že s tím přístrojem může zjistit pouze aktuální stav pleti a ne stav, který je normální. Ale říkala, že s největší pravděpodobností jsem ten typ, který přístroj určil. Dozvěděla jsem se, že moje mastnota pleti je v normě (cca 50%). Elasticita je na 80%, což je pro mou pleť typické. Celková struktura a kondice je také v pořádku. Nemám žádné jizvičky a ani žádná další poškození pleti. Jediné, kde bych měla přidat je hydratace, kterou mám na 37%. Nakonec mi dala vzorečky pro normální až smíšenou pleť z řady Pure&Natural, který by měl zvláčňovat a hydratovat pleť. Poté jsem se dozvěděla, že bychom si měly vybírat o tón tmavší odstín makeupu, aby nám dodal barvu a rozhodně roztírat až na krk a sjednotit tak celý vzhled obličeje. Jediný problém v Čechách je ten, že tu není moc hluboká škála odstínů makeupu, takže je problém najít jen o chlup tmavší odstín makeupu.

Můj největší problém byl však v tom, že se mi hodně leskne obličej a ona mi doporučila věc, která nemá s Niveou nic společného. Poradila mi, že si mám koupit 6% hydratační krém od Mixy. Že s ním má pouze výborné zkušenosti a já už se nikdy více nebudu lesknout. Zní to jako zázrak, že? Proto jsem si ho šla rovnou koupit a teď ho testuji. Na fotce můžete vidět jen část toho, co jsem dostala, protože už jsem stačila pár věcí rozdat kamarádkám a rodině, aby si vše taky vyzkoušely. Pilně testuji a vy se tak máte na co těšit :)


Zkoušely jste navštívit Centrum péče od Nivei? Nebo máte zkušenosti s některým z těchto produktů?

Aktualizace: Holky, pokud byste měly zájem navštívit Studio péče, pak se můžete mkrnout SEM a najít si místo, kam by se ještě dalo jít ;)

12 comments

  1. Docela mě překvapilo, že Ti paní doporučila něco, co není od nich. To ji šlechtí a ukazuje to, že by svému řemeslu asi měla i rozumět. :)
    V takovém centru jsem nebyla, ale pokud by nějaké bylo i u nás, asi bych zašla. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jj, taky mě překvapila a to za ní ještě seděl její šéf :D

      Delete
  2. To teda koukám..:) Musela to být moc pěkná akce. Kdybych o ní věděla, určitě bych taky zašla. :-)

    ReplyDelete
  3. To zní jako zajímavá akce, sice na různé "dborníky" mám trošku specifický názor, ale ráda bych si nechala změřit obličej přístrojem :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jasně, není odborník jako odborník, ale to měření bylo fajn :)

      Delete
  4. Díky za tyhle tipy. No musím říct, že si stejně myslím, že fén vlasy ničí, ale jsem ráda, že někdo tvrdí opak, protože jsem zrovna teď - až po dvacítce začala s fénováním :p...Jinak ten kondicionér bych i ráda používala stejné značky, ale myslím, že můj milovaný Head & Shoulders žádné nevyrábí...No jinak by mě opravdu zajímalo, jaký je ten nový krém od Nivey, škoda, že nebude recenze :(.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Možná i bude recenze, uvídíme, jak to klapne :) Já bych bez foukání vážně nepřežila :D

      Delete
  5. co já bych dala za takovou akci! zajímala by mě ta pleťová specialistka, co by mi řekla a poradila ... protože člověk si může myslet, že má např. mastnou pleť a může to být ve finále úplně jinak ... každopádně já se lesknu taky, takže díky za tip, Mixu půjdu koupit a budu čekat zázraky! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak já myslím, že se to bude opakovat zase za rok, takže pokud zase bude, tak dám vědět ;) Zkus a uvidíš, já na ní chystám recenzi, ale až jí pořádně vyzkouším :)

      Delete
  6. Ač mám na podobné akce (prezentace jedné značky) značně skeptický pohled, tohle zní fajn a líbí se mi, že poradkyně očividně své práci dobře rozuměly. Akorát nesouhlasím s názorem na o tón tmavší make-up.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já jem se na to také netvářila, ale co...stejně budu dávat makeup v odstínu mé pleti ;)

      Delete

Latest Instagrams

© simplelifeblog.cz. Design by FCD.