Ahoj všem,
jelikož každá z nás občas přemýšlí nad tím, co komzumuje, tak mu mám dnes pro vás recept na jedno z mých nejoblíbenějších jídel, aby i vy jste si na něm mohly pochutnat. Našla jsem ho v časopise Dieta a je strašně jednoduchý, vynikající a zdravý! Můj přítel byl nedávno v restauraci, kde si dal údajně domácí hamburger a ani nevíte, jak mě potěšilo, když přišel domů a řekl mi, že můj hamburger je nejlepší a že nikdo ho neumí tak, jako já :) A teď k samotnému receptu.
Ingredience (na 4 porce):
400 g mletého hovězího
1 ks vejce
4 celozrnné housky (my koupili hamburgerové bulky - s celozrnnými je to mnohonásobně lepší!)
100 g rajčat
1/2 červené cibule
1 PL kečupu
1 hlávka ledového salátu
1 PL olivového oleje
1 PL balsamikového octa
sůl, pepř, oregano nebo petržel (lepší by byly čerstvé bylinky, ale takhle v zimě? :)
Postup:
V misce umýcháme mleté maso, vejce, sůl, pepř, petržel a oregano dohromady. Potom vytvarujeme masové placky a dáme na rozpálenou pánev BEZ tuku opéct (doporučuji kvalitní teflonovou, na kterém se maso nepřichytí). Mezitím si připravíme oblohu. Až je maso propečené, housky rozkrojíme, potřeme kečupem, vložíme list salátu, hotový hamburger, na něj plátek rajčete a cibule a uzavřeme druhou polovinou pečiva. Já ze zbytku zeleniny udělala ještě salát jako přílohu :)
Dobrou chuť!
Zkoušely jste něco podobného? Jestli byste třeba zkoušely dělat hamgurger podle tohoto receptu, pak napište do komentářů, jak vám chutnal :)
Petra
Jéé, dala bych si! :))
ReplyDeleteZkus uvařit, je to šíleně jednoduchý :)
DeleteTak to musím vyzkoušet :)! Až se mi to někdy podaří, tak určitě dám vědět :).
ReplyDeleteUrčitě, nic na tom není! :)
DeleteTaky je děláme doma, jednou jsem si dala v MD a nedalo se to s domácím srovnat.
ReplyDeleteJá hamburgery jinde než doma a občas nejím. MD a KFC mě moc nebere, já radši steaky :D
DeleteHm, vypadá tolákavě. :)
ReplyDeleteA chutná ještě lépe než to vypadá :)
Deleteteda vyzerá zaujímavo, sice nie pre mna, ale mojej polovičke by sa to určite páčilo :)
ReplyDeleteTaky doma dělám, skoro totéž a v létě děláme burgry na grilu, to je ještě lepší :), ale mezi námi děvčaty, dietní tohle jídlo rozhodně není, co ta kupa bílýho pečiva :)
ReplyDeleteNa grilu bude určitě také. No já hned na úvodu psala, že je to s celozrnných housek, ale my tentokrát koupili tyhle bulky (jiné totiž neměli). S tím celozrnným pečivem je to mnohonásobně lepší! ;)
DeleteZdravím, chtěl bych se zeptat, pokud použiji celozrnné pečivo, je to alespoň dietní ve smyslu, že si to mohu dát k obědu a nenaberu hned zpět to, co jsem zhubl? Děkuji.
ReplyDeleteHezký den, pokud nebudete jíst pečivo místo příloh pořád, myslím, že se nemůže nic stát. Jedná bulka vám deset kilo nepřidá! Samozřejmě všeho s mírou. Pokud použijete celozrnné pečivo, je to zdravější a díky celozrnnému pečivu budete déle zasycen ;)
DeleteVery informative post! There is a lot of information here that can help any business get started with a successful social networking campaign. Bagosihús
ReplyDelete