Ahoj všem,
dnes tu mám pro vás super tip na výborné jídlo. Sice se tento blog zaměřuje především na kosmetiku, ale já jsem z toho receptu opravdu nadšená a to tak, že se o něj chci s vámi podělit :) Hlavní složkou, již podle názvu, je dýně Hokaido a rýže.
Ingredience:
300g rýže (doporučená Arborio, já použila Basmati - nejlepší rýže na světě!)
70g másla
1kg dýně Hokaido
1/4l bílého vína (já použila zbyteček Neuburského suchého, co jsme měli v lednici)
1 větší cibule (já dala 2 menší)
1,5l kuřecího vývaru (já použila masový vývar z kostky - improvizace no :)
sůl, pepř (já použila ještě tak cca 3 špetky muškátového oříšku - mám ho ráda ve všem)
+ sýr na posyp (doporučuje se parmazán, já sehnala jen Parmigiano Reggiano - ze zkušenosti eidam NEPOUŽÍVAT!)
Postup:
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém másle, přidáme kousky oloupané dýně Hokaido a opékáme přibližně 10 minut. Přisypeme rýži (na luxusní rizoto z dýně Hokaido je
dobré použít kvalitní kulatozrnnou rýži, nejlépe rýži Arborio - já měla Basmati) a bílé
víno a necháme část vína odpařit. Postupně přiléváme kuřecí vývar (asi
na šestkrát) a vaříme 30 minut. Jakmile je rýže uvařená, přidáme
parmazán, sůl a pepř podle chuti ( já i muškátový oříšek).
A výsledek?
Zoe přeje dobrou chuť! |
A co vy a dýně? Zkoušely jste z nich vařit? Máte nějaký osvědčený recept?
Petra
----------------------
Zdroj: Dýně Hokaido
ooo mnam. To vypada dobre! Ja z nich mam nejradeji polevku s cervenou cockou. Hokaido mam obecne ze vsech dyni nejradeji :-)
ReplyDeleteA ještě lépe to chutná! Teda s tím sýrem Parmigiano ne s eidamem :D
Deletemňam,.... já jsem z dýně vařila jednou a vůbec se mi to nepovedlo, ale když ochutnám něco dýnového v restauraci, tak je to vždy dobrota
ReplyDeleteTohle zkus. Je to strašně jednoduché :)
Delete